Vant de iarna: Colectia Marinarul | Studio Beam

STUDIO BEAM prezinta colectia The Mariner: corpuri de iluminat suspendate inspirate de felinarele brute si ruginite din porturile de pescuit, de barci si navoade de mare adancime. Lampile The Mariner sunt lucrate manual dintr-o combinatie de fier, sticla suflata si lemn gravat, printr-un proces ce asigura o amprenta unica fiecarui produs in parte. Sunt invaluite intr-o mireasma nostalgica si iti starnesc dorul de porturile de pescuit traditionale, care dispar incet incet din lumea cotemporana. Colectia include doua modele – “Mariner” si “Ocean Mariner” – fiecare in doua dimensiuni – Mic / Mare.

18324-main_1577-2_18324_sc_v2com

Produsele pot fi comandate si online (https://www.etsy.com/shop/BeamShop) intr-o varietate de culori si finisaje, cele mai recomandate fiind Marine rusty (ruginiu), country white (alb) si natural black (negru).

18328-main_1577-2_18328_sc_v2com

Despre STUDIO BEAM:

3D-esign: Cum sa creezi cu succes in 3 (interviu de Moriah Izhar)

Echipa Studio Beam reuseste zilnic sa indeplineasca aceasta sarcina imposibila: de la Gilbert si George la Dolce & Gabbana – in lumea artei regasim o cota insemnata de cupluri ce formeaza echipe creatoare si impart deopotriva munca de creatie, gloria si succesul. Dar este destul de rar sa intalnesti un astfel de succes intr-o echipa de 3.

M-am intalnit cu Studio Beam pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare de 1 milion de dolari: cum se face de fapt designul in 3?

Descopera-i pe Oded Sapir, Oz Ohayon si Maayan Edwy, cunoscuti ca “The Beam-Team”.

Cum v-ati gasit unul pe altul?

Oz:  ” L-am intalnit pe Oded la scoala – la Academia de Design si ne-am imprietenit repede. Dupa terminarea scolii el a primit un proiect mare pentru o instalatie si m-a chemat sa lucram impreuna, iar apoi pur si simplu am continuat, primind in noi proiecte am ramas impreuna. Maayan ni s-a alaturat mult mai tarziu, printr-un fel de intamplare predestinata. Ne-a contactat fiind interesata sa lucreze in domeniu, am rezonat imediat, iar restul este istorie.”

Ce calitati aduce fiecare dintre voi acestui trio? Care sunt parerile voastre individuale?

Oded:  ” Cred ca baza fundamentala a trio-ului nostru sunt punctele de vedere diferite pe care le aducem cu noi si le combinam in procesul creativ. Pot spune despre mine ca am un dialog antreprenorial cu materialele: materia ma vrajeste si ma seduce. De la o varsta foarte frageda am descoperit dorinta de a atinge totul in jurul meu: stalpi, coloane, cladiri, fiecare obiect si fiecare suprafata trebuia simtita, atinsa, ocazional chiar linsa pentru a-i intelege sensul si structura interna. Experimentez totul cu toate simturile si prin dialog direct incerc sa inteleg ce proces nou putem dezvolta prin acel material, ce interpretare noua se poate sculpta din el. Sunt punctul alfa, cel care aduce mereu spre analiza noi materiale.”

Oz:  “Pasiunea mea este purificarea procesului creativ. Fiecare material contine o problema de structura la care trebuie sa gasim solutia prin demersul nostru. Instinctele mele se imprietenesc cu materialele la nivel tehnologic: imi soptesc potentialul lor. Cum nu sunt prea vorbaret, obiectivul meu este sa rezolv puzzel-ul intr-un mod cat mai simplu si mai curat. Modalitatea mea de a face ordine in lumea din jurul meu este de a produce noi obiecte ce constau in insusi structura lor purificata. As putea spune ca sunt mereu in cautarea de obiecte ce isi conserva propria energie. ” Mai putin este mai mult” in sensul producerii energiei in sine, continuta intr-un obiect de succes.”

Maayan:  ” Pentru mine designul este limba mea materna. Am vorbit-o intotdeauna la nivel intuitiv: forma, structura si culoarea ce se imbina laolalta. Nu am unghiuri moarte si nici un obiect din jurul meu nu se poate ascunde de ochii mei. Am un dialog continuu cu ele, pentru ca imi definesc lumea interioara si am multe sa le raspund inapoi! Sa ma exprim cu succes prin obiecte inseamna sa asigur fluenta intre contururile geometrice si cele la mana libera. Dialogul dintre cele doua este pentru mine esenta puritatii si echilibrul perfectiunii.”

Cum combinati aceste 3 abordari diferite intr-un proces creativ unitar?

Oz:  “Cred ca felul in care ne completam unul pe altul induce un proces de lucru in care materialul – urmeaza functiunea – urmeaza forma. Acest proces incepe mereu cu Oded care arunca un material in centrul triunghiului nostru (cu pasiunea lui pentru noi posibilitati). Noi ii studiem ADN-ul si gasim functiunea care apoi ne trimite catre forma. Incercam mereu sa fim ghidati de simplitate.” 

Oded:  “Drumul catre designul fiecarui obiect se termina cand descoperim si ne insusim cunostintele anterior latente si abia apoi putem trece la urmatoarea experienta in aventura materialelor”

Din punctul de vedere al unui proces care aduce schimbarea prin design: Care este cel mai bun exemplu in care v-ati atins scopul, in experienta voastra?

Oded:  “Consider ca procesul nostru a atins cel mai inalt grad de puritate odata cu colectia “Slims”. Aceasta colectie a luat nastere dupa o lunga perioada in care am creat obiecte care aduceau greutate in jurul lor. Aveam o dorinta imensa da a purifica materia si simteam nevoia de a ne exprima minimalist: nostalgia amintirilor noastre despre obiectele industriale create in secolele anterioare a fost transpusa intr-un schelet conturat din fire, prin care trecerea luminii definea memoria in sine. Am demontat nostalgia industriala pentru a-i gasi structura ADN-ului si pentru a o folosi la constructia unui nou limbaj al viitorului nostalgic. Demersul nostru a conturat amintiri care au ajuns la inimile multor oameni si a pozitionat colectia “Slims” in topul multor iubitori de design, transformand-o intr-un succes in continua crestere. Dar esenta schimbarii prin design este continutul procesului creativ al trio-ului nostru, cautarea continua de noi materiale, de noi provocari si noi aventuri. Acest drum pasionant este adevarata schimbare prin design, pentru care suntem dispusi sa mergem mult mai departe in viitorul nostru. Speram ca multi pasionati de design sa ne urmareasca si sa ni se alature in calatoria noastra.”

Mai multe informatii: studio-beam.com/portfolio/mariner

Sursa: http://v2com-newswire.com/en

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.