Studio de arhitectură | SERGEY MAKHNO

ARHITECTURĂ: SERGEY MAKHNO ARHITECTURAL WORKSHOP

ARCHITECȚI: Sergey Makhno, Ilya Tovstonog

CORPURI DE ILUMINAT: sketches by Sergey Makhno  Decors 

PLACĂRI, ACCESORII: Sergey Makhno 

PICTURI: Oleg Tistol 

SCULPTURI, RELIEFURI: Nazar Bilyk, Dmitry Greek, Sergei Red’ko, Yuri Musatov

FOTOGRAFII: Andrew Avdeenko

LOCAȚIE: Kiev, Ukraine

SUPRAFAȚĂ: 200 sqm 

FINALIZAT: 2014

DESPRE PROIECT:

2014 a venit cu un nou spațiu de lucru pentru studioul de arhitectură condus de arhitectul ucrainean Sergey Makhno. Design-ul celor 200mp este reprezentativ pentru mințile creative ale utilizatorilor. Este atât un spațiu de birou cât și un showroom menit să ofere inspirație clienților.

“Ideea mea a fost să creez un spațiu care să-mi inspire atât echipa cât și clienții. Am vrut să ne provocăm oaspeții prin experimente curajoase și îndrăznețe”, spune Sergey.

reception desk.jpg

Încă de la intrare vei remarca peretele placat cu cupru texturat din spatele recepției plutitoare și corpurile de iluminat făcute la comanda. Acestea au fost realizate după schițele lui Makhno. O ușă integrată perfect în peretele de cupru, te conduce în sala de ședințe. Și aici dăm de creațiile lui Sergey: placarea jucaușă din panouri de lemn, masa de sticlă și candelabrul. Biblioteca încorporată etalează atât cărți și albume de arhitectură și design, cât și piese din ceramică, de proveniență locală.

meeting room entrance view.jpg

O vastă colecție de ceramică locală poate fi regasită și în biroul lui Sergey. Deține câteva vase și mai multe piese zoomorfice etalate pe un ansamblu de rafturi cu structura metalică și etajere din lemn. În acest mod, onorează măiestria artizanilor ucrainieni, cunoscuți pentru abilitățile lor din cele mai vechi timpuri.

sergey office shelving view.jpg

Stilul minimalist este îmbogățit cu accente industriale și piese de artă ucrainiană. Chiar de la intrare, lângă recepție, vei remarca statuia din bronz “Rain”, a sculptorului Nazar Bilyk. Alte statui, basoreliefuri  și decorații completează atmosfera de galerie de arta a biroului.

entrance open office.jpg

Mix-ul de materiale (beton, piatră, sticlă, cupu, bronz, diverse tipuri de lemn) imprimă caracter fiecarui spațiu. Materialul principal este betonul aparent pe care îl vedem la pereți, tavane și podele. Pardoselile din beton turnat respectă o veche tehnologie folosită odată la spitale, datorită caracteristicior septice: impermeabilitate, netezime, continuitate și rezistență la bacterii. Răceala betonului contrastează cu căldura placărilor din lemn și cu vivacele perete verde.

service relax area.jpg

Înălțimea generoasă a studioului (4m până la tavan) a facut posibilă amenajarea unui spațiu central comun, pe două niveluri. La parter este amplasată zona de servicii: locul printer-ului, bucătăria și o baie cu duș. Iar etajul a fost amenajat pentru relaxare, având ca piesă centrală o masă japoneză pentru ceremonia ceaiului. Acest spațiu reflectă marea pasiune a lui Sergey pentru cultura japoneză.

relax area japanese tea ceremony table.jpg

Sursa: http://mahno.com.ua/en

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.