Shopify Toronto | M-S-D-S Studio

DESIGN INTERIOR: M-S-D-S STUDIO

LOCATIE: Toronto, Canada

FOTOGRAFIE: Paula Wilson

M-S-D-S Studio este un birou multidisciplinar cu experienta in design-ul de interior, mobilier si design-ul de produs. Sunt inventivi, le place sa experimenteze cu diverse materiale si sunt mereu atenti la nevoile clientilor. Desi infiintat destul de recent, studioul a realizat deja numeroase interioare, produse si experimente. Printre clientii lor se numara: Spin Toronto, Shopify, Umbra & Mjolk.

DESPRE PROIECT:

90 de statii de lucru, receptie si magazin, sala de board, 3 sali mari de sedinte, 6 sali mici de sedinte, 2 zone de telefoane, cafeterie, bucatarie, sala de jocuri, zone de relaxare si lucru informal.

Acest proiect a fost gandit pornind de la valorile principale ale clientului: transparenta si schimbul deschis de informatii. Astfel, pentru separarea functionala a spatiului, s-au folosit cat mai putine partitii opace. In cele mai multe cazuri s-au folosit partitii de sticla si obloane poroase din lemn  care “absorb”  informatii vizuale si auditive. Spatiul este vitrat pe aproape tot perimetrul, iar partitiile transparente ajuta lumina naturala sa patrunda cat mai adanc in interior. Textile, sticla cu calitati acustice, obloane, mobila facuta la comanda si pozitionarea strategica a departamentelor, contribuie toate la atenuarea oricarui exces de zgomot ce ar putea aparea intr-un open space.

Shopify-shipping_con

Clientul are ca domeniu principal de activitate comercializarea software-urilor de e-commerce ce permit multor producatori si retaileri sa isi vanda produsele online. Zona de receptie a fost conceputa ca un magazin pop-up care le promoveaza direct mafa, ca simbol al acestor oameni si companii care contribuie la succesul Shopify, .

Conceptul amenajarii este o metafora a mecanismului comertului contemporan: receptia si zona din fata sunt ‘piata’, birourile din spate sunt ‘livrarea si transportul’. in timp ce nivelul al 3-lea (momentan in dezvoltare) va fi ‘productia / fabrica’.

Zona de sedinte si conferinte de la intrare este conceputa ca o strada comerciala cu signalistica asemanatoare magazinelor. Obloanele care merg pe toata lungimea coridorului sunt segmentate si texturate diferit pentru a simboliza vitalitatea pietei. Aceasta metafora se continua subtil si in alte camere tematice – librarie, magazin in aer liber si magazin de pantofi sport.

Shopify-louveredwall

In centrul partii din spate a biroului este delimitat un bloc mare cu sali de sedinta, o zona de lucru informala si o sala de jocuri. Este evidentiat cu obloane metalice vopsite in culorile containerelor de transport maritim.

Shopify-shipping_containter

 Doua zone de lucru informale sunt delimitate cu copertine asemanatoare lazilor pentru marfa, iar departamentul de PR este separat de restul spatiului cu doua usi supradimensionate, de depozit. Toate aceste elemente reintregesc conceptul de ‘transport’.

Shopify-gallery

Angajatii au la dispozitie o bucatarie care se poate transforma seara in bar / spatiu pentru intalniri, evenimente si petreceri. Asemanator, cefeteria se poate transforma usor in zona de gradene in jurul unui spatiu de prezentare cu ecran retractabil.

Sursa: http://msds-studio.ca/ 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.