Resedința Prince Philip | THELLEND FORTIN ARCHITECTES

ARHITECTURĂ: THELLEND FORTIN ARCHITECTES

LOCAȚIE: Montréal, Canada

FOTOGRAFII: Charles Lanteigne

FINALIZAT: 2014

Louis Thellend și Lisa-Marie Fortin formează o echipă dinamică, cu o abordare inovativă a arhitecturii, bazată în primul rând pe relația construcției cu contextul și impactul asupra mediului. Experiența de până acum le-a permis să dezvolte o viziune sensibilă asupra relației proiectului cu locația.

Printro abordare creativă explorează dinamica vieții contemporane, demonstrând prin proiectele lor o înțelegere profundă a problemelor și practicilor curente.

Având experiențe arhitecturale diverse, Thellend Fortin au contribuit la designul și dezvoltarea multor proiecte locale și internaționale, de toate mărimile.

DESPRE PROIECT:

“Acest proiect constă în extinderea unei reședințe spațioase cu un singur nivel, construită în 1960 în Outremont. Situată pe un teren abrupt cu priveliști mirifice, extinderea P+1 a fost proiectată cu vitraje generoase către exterior.

Prince Philip Residence pool facade.jpg

Extinderea situată în lateral și aliniată cu frontul construcției existente, se înfășoară și se desfășoară ca o panglică lungă, oferind vederi multiple către peisajul înconjurător.

Prince Philip Residence pool.jpg

Interiorul cuprinde spașii deschise, interconectate și inundate de lumina naturală. Paleta pală de texturi și materiale sporește senzația de spațiu din interiorul camerelor.

Prince Philip Residence living room.jpg

Placat cu panouri din beton de culoarea antracitului, noul corp ce iese în consolă, se reflectă în piscina finisată cu piatra de var St Marc de pe terasa din plăci de beton alb. Această îmbinare de minerale completează perfect fundalul verde, format din coroanele impresionante ale arțarilor maturi, care conferă umbră acestei oaze din inima orașului.

Prince Philip Residence upper floor.jpg.jpg

Această extindere profită de avantajul oferit de topografia unică a terenului, dezvoltandu-se deasupra piscinei și a terasei frumos amenajate. “

Sursa: http://thellendfortin.com/eng/

 

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.