Maria & Cubi | Renovarea unui apartament in Barcelona I Nook Architects

ARHITECTURA: NOOK ARCHITECTS

LOCATIE: Barcelona, Spania

SUPRAFATA: 115 mp

FINALIZAT: 2014

FOTOGRAFII: Nieve| Productora Audiovisual

DESPRE PROIECT:

Apartamentul renovat de Nook Architects este pozitionat in cartierul Sarrià-Sant Gervasi din Barcelona. Proprietara, o femeie tanara si singura dorea ca noul spatiu sa se potriveasca stilului ei de viata actual, dar totodata sa se adapteze usor unei viitoare familii.

Fostii proprietari au lasat locuinta intr-o stare relativ buna. Insa, de-a lungul timpului facusera cateva interventii neinspirate, cea mai marcanta fiind inchiderea terasei, pentru a  mari suprafata living-ului. Conformare interioara era lipsita de coerenta, cu o distributie destul de intortocheata, si spatiu pierdut. Accesul in apartament se facea prin doua intrari separate, inutile pentru standardele de locuire contemporana. S-a decis la inlaturarea tuturor elementelor nepotrivite pentru a putea contura un spatiu unitar, cu o scenografie coerenta pentru un proiect de viata pe termen lung.

cub-ea

Primul pas a fost reorganizarea distributiei interioare prin interventii asupra peretilor de compartimentare. S-a renuntat la una dintre intrari si in spatiul rezultat s-a amenajat un grup sanitar de serviciu. A fost creat un hol generos de acces, care impreuna cu bucataria a devenit inima apartamentului, zona ce conecteaza toate spatiile atat functional cat si vizual.

cub-proj

Noua conformare a bucatariei permite relationarea vizuala cu spatiile adiacente, pastrand totodata posibilitatea de izolare fata de restul camerelor. Usa glisanta catre living si fereastra din spatele dulapurilor superioare, permit inchiderea completa sau transformarea intr-un bar deschis.

11

In zona de living au fost facute 3 interventii. Prima a fost transformarea unui colt existent inutilizabil pana atunci, prin crearea unui mic spatiu pentru camara catre bucatarie si a unei nise pentru televizor, catre living. Doua ghene ale semineului din apartamentul de dedesubt traversau vertical  living-ul. Au fost integrate in amenajare prin crearea unei biblioteci cu rafturi metalice vopsite alb, proportionate dupa latimea ghenei. A fost recuperata si vechea terasa, eliminand inchiderea parazitara.

01

In dormitorul principal, noua pardoseala se ridica pe tablia patului mergand ca o linie fluida prin dormitor, dressing si baie. S-a renuntat la vechiul dormitor de serviciu, pozitionat langa bucatarie, pentru a face loc unui spatiu pentru uscatorie/ calcatorie. Celelelate doua dormitoare mari, din partea opusa living-ului au fost pastrate.

04

Modificarile destul de mici au ajutat la transformarea estetico-functionala a apartamentului intr-un spatiu unitar si coerent,  Acum, locuinta se muleaza pe stilului de viata al proprietarei, dar se poate adapta cu usurinta pentru o viitoare familie.

Source: http://www.nookarchitects.com/

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.