JVD Flat | FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

ARCHITECTURE: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

LOCATION: Valencia, Spain

LEAD ARCHITECT: Fran Silvestre

PROJECT ARCHITECT: Ricardo Candela, Rubén March

INTERIOR DESIGN: Alfaro Hofmann

ARCHITECTURAL FILM: Jesus Orrico

PHOTOGRAPHY: Diego Opazo

BUILT AREA: 118,86  sqm

FINALIZED: 2018

ABOUT THE PROJECT:

“Whitewashing, Enjalbegar in spanish, many languages ​​have verbs that describe the action of lime painting the architectures to clean and embellish them.

JVD FLAT FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS_FLAT_IMAGENES_02

 In this case it is about updating an apartment with a characteristic distribution of the Valencian expansion district. This type of buildings with a high depth of block and a small central courtyard determines the possible distributions. We approach this work in a systematic way, but here the action of whitewashing goes beyond the treatment of surfaces.

JVD FLAT FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS_FLAT_IMAGENES_016

  The new technical systems are integrated, the thermal and acoustic conditions are improved, the windows are changed, the necessary insulation is installed … The structure disappears between the divisions, inside the furniture to achieve the pleasant sensation of spatial continuity. Indirect linear lighting is integrated into the ceilings, the electrical boxes disappear in the cabinets … All the precise elements are designed with the same integration criteria, making them present only when they are necessary. The purification of constructive “accidents” maximizes spatial amplitude, facilitates cleaning and perhaps also life.

JVD FLAT FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS_FLAT_IMAGENES_010

 The program with two rooms makes the distribution simple. The bedrooms open to the block´s patio, the living room looks out over the main avenue, in the intermediate zone the distributor is transformed into a storage area and kitchen with a double circulation. Two filters materialized in sliding doors allow the apartment to function in several ways integrating the entrance space into the living room, dining room or kitchen depending on the desires of the user or the circumstances.

The project seeks to facilitate everyday life and promote a calm and awake perception of everything that happens in the inhabited space.”

Source: fransilvestrearquitectos.com

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.