În jurul șemineului | RUETEMPLE

DESIGN: RUETEMPLE

ECHIPA DE DESIGN: Alexander Kudimov, Daria Butahina

LOCAȚIE: Moscow, Russia

FOTOGRAFIE: RUETEMPLE

ARIE CONSTRUITĂ: 60mp

FINALIZAT: 2014

DESPRE PROIECT:

Situația inițială: Camera de la mansarda casei cu 3 niveluri fusese complet neglijată. Era folosită pentru depozitarea lucrurilor vechi și ca spațiu de trecere.

Obiectiv: Clientul a dorit transformarea camerei întrun spațiu confortabil unde să îți poți petrece timpul – în liniște și pace, fără copii. Trebuia să fie totodată zonă de lucru, spațiu de depozitare pentru diverse lucruri și loc de dormit pentru oaspeți.

Around the fireplace 18

Concept: Orice familie cu copii mici se confruntă cu lipsa liniștei și a timpului de odihnă, iar dacă acesta există, este foarte scurt. Prin urmare, obiectivul nostru a fost să creăm un spațiu în care să te poți relaxa și odihni în doar cateva minute. 

Se știe că schimbarea mediului poate contribui la relaxare: fiind captivat de detalii noi, creierul uită de probleme și griji . Rezultatul poate duce la o nouă viziune asupra lucrurilor, un nou mod de gândire și comportament.

Around the fireplace 10

De aceea am decis să creăm un interior care să atingă urmatoarele ținte: în primul rând trebuia să fie total diferit de restul casei, să se bazeze pe alte legi, venite din exterior. Trebuia să fie surprinzător pentru client și chiar să contrazică cerințele sale stilistice. Apoi, atmosfera trebuia să fie una calmă și să impună un ritm regulat. Urmând aceste principii, am creat un spațiu foarte laconic, plin de lumină și gol în dreptul accesului. Interiorul este focusat pe zona relaxată, de odihnă din jurul șemineului.

Around the fireplace 19

În primul rând am schimbat configurarea și camera a încetat să mai fie un spațiu de trecere. Am înlăturat toate partițiile inutile și stâlpii de la partea inferioară, am renunțat la plafonul intermediar pentru a spori înălțimea și a elibera frumoasele grinzi ale șarpantei. Lângă șemineu a fost poziționat un loc pentru depozitare. În stânga, sub acoperiș, este un bar din lemn unde poți bea ceai sau vin, iar de-a lungul ferestrei de fațadă se întinde un blat lung pentru lucru.

Around the fireplace 3

Restul este spațiul central al camerei. În mijloc este un șemineu înconjurat de o zonă confortabilă de canapele, delimitată pe trei laturi de rafturi pentru cărți și mici obiecte.

Am folosit materiale și culori simple, iluminare caldă cu LED și multe plante.

Around the fireplace 11

Speraăm că am reușit să creăm o insulă de liniște și de pace.

Proiectul a fost făcut pentru « COTTAGE SOLUTION »(” NTV Broadcasting Company “).”

Sursa: http://ruetemple.ru/

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.