Housing Rehabilitation in La Cerdanya | Dom Arquitectura

ARCHITECTURE: DOM ARQUITECTURA

LEAD ARCHITECT: Pablo Serrano Elorduy

INTERIOR DESIGNER: Blanca Elorduy

COLLABORATOR: Carlota de Gispert

LOCATION: La Cerdanya, Spain

PHOTOGRAPHY: Jordi Anguera Architecture Photography

AREA: 602,9 sqm

ABOUT THE PROJECT:

“This project has been undertaken in a small village in La Cerdanya, on the north valley side, with views to the south. The heart of the village consists of 20 houses, surrounded by agricultural land. Breathtaking views of the Cadi make this setting feel like a piece of paradise.

_MG_7438

Most of the buildings in the village form a construction around an outside space, the “era”. The village map shows they have been built and arranged to complement the surrounding area. Overall they form a grid-like pattern of barns and stables as well as houses.

_MG_8130

One group of buildings consisted of a haystack, barn, warehouse, small dwelling and badiu and our client wished this space to be re-designed and rearranged to become his home with several guest areas.

_MG_7524mod

The size of the existing buildings has been maintained, though their facades, roofs and interior dimensions have been re-designed and adapted. The badiu has now become a large covered open space with renovated roof trusses. There is no bonding material between the timber and the tiles.

_MG_7544last

Inside, the rooms and guest areas retain the stone walls while the flooring, tiles, woodwork and ironwork combine to give a sense of spaciousness. From many rooms spectacular views can be enjoyed and these seem to blend with and flow from the interior design. “

Source:  http://www.dom-arquitectura.com/

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.