Birourile Jelly Button Games | ROY DAVID STUDIO

ARHITECTURĂ: ROY DAVID STUDIO

FOTOGRAFII: Yoav Gurin

LOCAȚIE: Tel Aviv, Israel

SUPRAFAȚĂ: 700 mp 

FINALIZAT: 2015

DESPRE PROIECT:

Primul cuvânt care mi-a venit în minte când am văzut fotografiile noului spațiu de lucru al celor de la Jelly Button Games și Hamutzim Studio a fost ‘FUNKY’. Stilul urban, industrial se potrivește perfect cu clădirea  și cartierul din sudul Tel Avivului. Meritul revine echipei de arhitectură și design interior Roy David Studio, o firmă tânără din Tel Aviv. Au venit cu idei proaspete și cu entuziasmul de a controla și personaliza fiecare element al designului.

library 2.jpg

Tema a fost crearea unui spațiu comun pentru ambele companii, care să ofere destulă intimitate pentru fiecare dintre echipe, dar care să permită totodată interacțiunea, socializarea, schimbul de cunoștințe și idei.

Soluția celor de la Roy David Studio a fost împărțirea spațiului în subzone publice – semipublice – private, amplasându-le pe cele publice în centru și ajungând gradual la cele private, către laterale.

” Similar efectului de undă, în mijloc sunt concentrate spațiile publice, ca un centru de schimb de cunoștințe, inspirând interacțiunea dintre diverșii profesioniști ai biroului. Pe masură ce efectul de undă se estompează către zonele periferice, apar părțile private ale spațiului de lucru.”

a3

Zonele alocate celor două companii sunt separate prin diferența de nivel și schimbarea finisajului pardoselii (una dintre companii este poziționată cu 3 trepte mai sus decât cealaltă, iar pardoseala din beton este imbracată în lemn alb.) Totuși spațiul rămâne transparent. Majoritatea partițiilor verticale sunt construcții speciale autoportante, din panouri de lemn și elemente metalice sau secvențe de ”obloane” deschise. 

white wooden steps.jpg

free standing louvers .jpg

Cablurile de curent și de date vin din tavan, prin conducte metalice ce încadrează fiecare masă de lucru. Regăsim conductele vopsite negru și în bucătărie și în camera de jocuri, susținând polițe din lemn masiv și accentuând atmosfera industrială a spațiului. Recepția din lemn recuperat și corpurile de iluminat colorate sunt și ele făcute la comanda, după schițele arhitecților.

team space.jpg

Însă elementele care mi-au atras prima dată atenția, au fost stâlpii desenați. Grafica viu colorată, semnată de cunoscuți artiști stradali, evidențiază caracterul urban, cool al biroului. Totodată menține vie memoria locului, folosit anterior ca locuință și studio de creație de către fostul proprietar, un artist.

red graphics column.jpg

Rezultatul per ansamblu este un spațiu care inspiră, stimulează creativitatea, încurajează interacțiunea și schimbul de idei. Reflectă cultura și convingerile proprietarilor, oferind un mediu deschis și prietenos atât pentru angajați, cât și pentru clienți.

Sursa: http://www.roydavidstudio.com/

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.